Korpikotka
Ch, KTK-II


© Eilwen

Kutsumanimi: Kotka Rekisterinumero: VH19-018-0612
Syntymäaika: 02.07.2017, 15-vuotias Kasvattaja & Tuoja: Jonna Ilmanvirta, sarqquu
Rotu: Suomenhevonen Omistaja: enna (VRL-14704)
Sukupuoli: Ori Painotus: Yleispainotus
Väri & Säkä: Musta, 165cm Koulutustaso: Helppo A, 110cm, CIC1
Champion-arvonimi myönnetty 17.04.2020
Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.09.2019, 19 + 18 + 19 + 19 = 75p. KTK-II

Luonnekuvaus

Korpikotka on luonteeltaan hyvin herkkä ori, joka imee ympäristöstä todella paljon vaikutteita itseensä. Se reagoi rajusti sitä käsittelevän ihmisen tunteisiin, varsinkin hermostuneisuus ja pelko tarttuvat siihen samantien. Toimiakseen moitteettomasti Kotka vaatiikin itselleen viilipyttyjä hoitajia ja ratsastajia, jotka eivät joko jännitä ollenkaan, tai eivät näytä sitä orille. Sen lisäksi, että Kotka on herkkä hevonen, se osaa myös käyttää sitä hyväkseen. Hermostuttuaan ihmisen hermostumisen takia se alkaa kiukutella ja pompottaa hoitajaansa, jolloin lopputulemana on vain yksi iso katastrofi. Määrätietoisessa käsittelyssä Kotka on kuitenkin melko leppoisa ja kuuliainen kaveri, joka tekee mitä pyydetään, eikä vänkää vastaan.

Hoitotoimenpiteissä hommat sujuvat juuri niin kuin ihminen sallii tilanteen etenevän. Edelleen, jos hoitaja on rauhallinen ja tasainen, hommat sujuu hyvin, mutta hoitajan ollessa epävakailla fiiliksillä orista tulee venkoileva ja äksyilevä, eikä mistään tule mitään. Esimerkiksi suitsien laitto voi olla muutaman sekunnin kestävä yksinkertainen homma, tai sitten siinä voi kestää useita kymmeniä minuutteja, kun ensin täytyy kalastella orin päätä pilvistä ja sen jälkeen vielä taistella kuolaimet suuhun. Kengittäjän, eläinlääkäreiden ja muiden ammattilaisten kanssa harvemmin ilmenee mitään ongelmia, sillä heillä nyt yleisesti on homma hyvin hanskassa ja Kotka huomaa sen. Taluttaessakin ori reagoi juuri sen mukaan, minkälainen taluttaja sillä on. Joko se kulkee rennosti naru löysällä tyytyväisenä pärskien, tai sitten se loikkii tasajalkaa ilmaan kostoksi siitä, että taluttaja kehtaa jännittää.

Kotka on erinomaisen hieno ratsu, jos ratsastajana on osaava ihminen. Sillä on näyttävä ravi ja oikein hyvä, tahdikas laukka ja se kulkee hienosti ryhdissä ja on eteenpäinpyrkivä. Työskentelymotivaatiotakin siltä löytyy poikkeuksetta aina, eikä siltä paljoa tarvitse pyytää, jotta ori tekisi parhaansa. Tässä kohtaa on kyllä todettava pieni mutta, muutenhan tämä kuulostaisi liian täydelliseltä ollakseen totta. Ja Kotkan mutta on: se ei herkkänä poikana kestä yhtään virheitä ratsastajaltaan ja hermostuu ja lyö hanskat tiskiin samantien pienenkin virheen sattuessa. Oli virhe sitten liian pitkä puolipidäte tai väärään aikaan myötäys, Kotka nostaa kauhean metelin välittömästi. Joko se lyö liinat kiinni sekunnissa, tai sitten se alkaa hyppiä takajaloilleen, joskus kumpaakin. Äärimmäisen herkkä ratsu vaatiikin siis selkäänsä ratsastajan, joka osaa ratsastaa eleettömästi. Ainahan niitä virheitä sattuu jokaiselle edes välillä, mutta pitkän yhteistyön kautta Kotka oppii antamaan ne kaikista pienimmät virheet edes osittain anteeksi, eikä reagoi enää niin dramaattisesti. Kouluratsuna Kotka on oikein näppärä tapaus juurikin liikkeidensä ja kokoamiskykynsä ansiosta. Sen kanssa saa tehtyä myös todella siistejä suorituksia, sillä se reagoi niin pieniin apuihin, että Kotkan kanssa todella saa ratsastuksen näyttämään helpolta, mitä se ei todellisuudessa tämän herkkähipiän kanssa todellakaan ole. Hypätessä Kotka on rohkea, mutta jälleen kerran tarkka ratsastajastaan ja näyttää kyllä hyvin herkästi kieltelemällä, jos ratsastaja tekee virheitä. Osaavan esteratsastajan alla ori hyppää mitä esteitä vain ja onkin todella hyvä este- ja kenttäratsu.

Sukutaulu

i. Korppikotka
sh, tprn, 159cm
evm
ii. Arokotka
sh, rn, 160cm
evm
iii. Aro-Arvaus
sh, trn, 165cm
evm
iie. Lanssiira
sh, vprt, 160cm
evm
ie. Korukirjoilu
sh, klm, 160cm
evm
iei. Mustasurma
sh, m, 168cm
evm
iee. Helminauha
sh, rtkm, 150cm
evm
e. Vairuan Elmiina
sh, m, 157cm
evm
ei. Koururinteen Roudos
sh, m, 166cm
evm
eii. Okaspiikki
sh, vrt, 170cm
evm
eie. Koururinteen Rohdos
sh, m, 155cm
evm
ee. Vairuan Sirmiina
sh, vkk, 149cm
evm
eei. Legokuningas
sh, trt, 150cm
evm
eee. Seirmiina
sph, vkk, 147cm
evm

i. Korppikotka, tämä taivaallisen jumalainen tummanpunaruunikko ori, jonka väri lähentelee lähes mustaa, on isokokoinen suomalainen ori, joka on vailla vertaansa. Jo nuorena Korppikotka palkittiin ensimmäiselle kantakirjapalkinnolla, saaden kaikissa osa-alueissa tilaisuuden parhaat pisteet. Oikeastaan ori sai parhaat pisteet kaikissa tilaisuuksissa, joihin se ikinä osallistui, varsasta lähtien. Sillä oli hyvät liikkeet, erinomainen rakenne ja luonne.. Noh eteenpäinpyrkivä, joka huokui karismaa. Siellä missä Korppikotka ikinä liikkuikaan, niin se ei ikinä jäänyt huomiotta. Se oli upea, mielettömän upea, liikkui nätisti ja hyppäsi ilmavasti. Sittemmin siitä tuli oiva ratsu moneen lajiin, se pärjäsi este-, kenttä- ja kouluratsastuksessa jopa kansainvälisellä tasolla. Suomenhevoseksi Korppikotka oli äärettömän lahjakas, sillä oli valtavasti potentiaalia, minkä vuoksi se menestyi, vaikka ei ollutkaan helpoimmasta päästä orimaisuutensa vuoksi. Periyttäjänä Korppikotka myös loisti, se oli loistava periyttäjä, joka periytti tasaisesti kaikkia ominaisuuksia hyvästä pahaan tammasta riippuen. Jos orista haaveiltiin kouluvarsaa, astutettiin se koulutammalla, jolloin saatiin hienosti liikkuva ratsu. Jos haluttiin estevarsaa, piti se astuttaa estetammalla, jolloin varsa hyppäisi vaikka talon yli pelottomasti. Korppikotka on ehdottomasti aikansa menestyneimpiä oreja ja nuori, josta tullaan vielä kuulemaan.

ii. Arokotka oli ruunikko, 160cm korkea hyvin iso suomenhevosori, joka oli rakenteeltaan tanakka mutta hyvin nopea ja kestävä, joka osoitti jo nuorena kykynsä. Ori oli rohkea, periksiantamaton, mutta rauhallinen, joka oli helposti käsiteltävissä ja jota oli helppo työstää. Vaikka Arokotka oli rakenteeltaan isoluinen, niin sitä ei näkynyt orin työskennellessä. Se liisi vaivattomasi 120cm radan korkeudelta, jolla oli myös eteenpäinpyrkivät, lennokkaat liikkeet, joten teoriassa Arokotkalla olisi ollut potentiaalia mihin tahansa, mutta parhaimmillaan se oli kenttäratsastuksessa jossa sen kestävyys pääsi oikeuksiinsa. Esteillä oria oli vaikea kontrolloida, se kuumui herkästi, joka painoi herkästi kädelle, jonka vuoksi se ei ollut helpoin ratsu. Kouluratsastuksen kenttäosuudessa Arokotka pärjäsi jotenkuten, jos oli osaava ratsastaja selässä. Rakenteellisesti Arokotka oli raskas, takakenoinen, jolla oli muutoin hyvät tyypit. Sillä oli rotutyypillinen pää, hyvät liikkeet, jonka turvin se kantakirjattiin toiselle palkinnolle.

ie. Korukirjoilu on kulomusta pitkäikäinen tamma, joka viettää parhaillaan eläkepäiviään omistajansa luona. Tamma on aina ollut hyvätyyppinen suomenhevonen kuin rotumääritelmästä, joka on kantakirjattu toiselle palkinnolle saaden hyviä tuloksia näyttelyistä. Kiltti Korukirjoilu ei ole aina ollut näyttävä suomenhevonen, mutta tasaisen varma suorittaja, joka on tehnyt hyviä tuloksia aluekilpailuista niin este- kuin kouluratsastuksesta. Korukirjoilulla olisi ollut potentiaalia kansalliselle tasolle asti, mutta koska tamma oli hyvästä tammalinjasta, oli se potentiaalinen siitostamma ainakin omistajansa mielestä. Kulomustaa väriä se periytti mielellään eteenpäin, mutta muut ominaisuudet olivat isäorista kiinni millainen varsasta tuli, minkä vuoksi Korukirjoilu on periyttänyt vaihtelevasti, mutta sen varsat ovat olleet poikkeuksetta hyväluonteisia. Neljännen varsan kohdalla tamma menehtyi synnytyksen jälkeisiin komplikaatioihin varsansa mukana, mikä oli iso harmi kaikille.

e. Vairuan Elmiina oli hyvin pitkälti Korpikotkan kaltainen. Herkkä, helposti stressaantuva tamma, jonka ratsukyvyt olivat kuitenkin aivan omaa luokkaansa. Vairuan Elmiina hyppäsi oikein ratsastettuna minkä tahansa esteen yli, se oli peloton ja hurja ratsu, jolla oli myös hyvät askellajit eikä ihme, polveutuihan tamma sentään kuuluisasta orista, joka oli tunnettu periyttäjänä. Tamma menesty erinomaisesti jo nuoresta pitäen, se kypsyi varhain ja kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla. Tamma oli omistajansa lupaavin hevonen, mutta sitten tapahtui onnettomuus. Vain 6-vuotias Vairuan Elmiina loukkaantui pahoin ratsastusonnettomuudessa eikä siitä ollut ratsuksi sen koommin sillä tamman takajalka ei kestänyt rasitusta. Siitostammaksi Vairuan Elmiinassa ei nähty kuitenkaan esteitä ja se varsoi neljä lupaavaa varsaa, jotka ovat kovin tulleet emäänsä.

ei. Koururinteen Roudos oli musta, isokokoinen ori, joka polveutui vaatimattomasta ratsusuvusta ja josta ei ikinä uskottu tulevan ratsua, ainakaan kilpailutasoista. Koururinteen Roudos kehittyi hitaasti ja sen ratsukoulutus päästiin aloittamaan vasta 5-vuotiaana, jolloin ori sai lähinnä ihmiset pudistelemaan päätään. Ei siitä ollut ratsuksi vaikka komea onkin, sanoi moni. Jossain kohtaa orin kasvuvaihetta tapahtui muutos, se oli kuin yö ja päivä. Kukaan ei tiedä mistä muutos johtui, mutta yhtäkkiä Koururinteen Roudos alkoi näyttämään itsestänsä uuden puolen, juuri kun omistaja aikoi myydä sen. Ensin ori alkoi hyppäämään tarhan laitojen yli, jotka vaihdettiin lopulta sähköaitoihin ja sitten se alkoi liikkua tavalla, jota kouluratsuilta odotettiin. Ori lähetettiin huippuvalmentajan hoiviin koska omistaja halusi nähdä orin todelliset kyvyt. Lopputulos oli tyrmäävä, se kykeni mihin vain, veti vertoja jopa useimmille puoliverisille ja valmennusten myötä Koururinteen Roudoksesta kehittyi upea musta, raamikas ori josta tuli lopulta monisuorittaja. Erityisesti se menestyi koulukentillä, mutta pärjäsi myös esteratsastuksessa kansallisella tasolla, joka lopulta kantakirjattiin ensimmäisellä palkinnolla korkeimmilla mahdollisilla pisteillä. Astutusluvan Koururinteen Roudos sai useaksi vuodeksi ja sen jälkeläiset ovat olleet erinomaisia suorittajia. Oria on kuvailtu jopa aikojensa parhaaksi ratsuksi.

ee. Vairuan Sirmiina oli siro, lähes ponikokoinen voikko tamma, joka muistutti rakenteeltaan paljon ratsuhevosta, mutta, joka kuitenkin kantakirjattiin kolmannelle kantakirjapalkinnolle pienhevosuunnalle 4-vuotiaana. Tamma oli kiltti, tasainen ratsu, joka myytiin lopulta harrasteratsastajalle. Sukulinjoiltaan Vairuan Sirmiina ei ollut kummoinen, sen suvusta löytyi ratsujen lisäksi työ- ja ravihevosta, jonka suvussa yhdistyi mukavuus. Vanhempiensa tapaan tamma oli kiltti - joskin hieman oikukas - ja oiva harrasteratsu. Se oli suhteellisen rohkea, hyppäsi minkä yli tahansa ja jolla oli rytmikkäät askellajit voikon värityksen kera. Omistajalleen Vairuan Sirmiina oli harrasteratsu, jolla startattiin tasaisesti alueluokissa kohtalaisin tuloksin, se ei menestynyt mutta ei ollut huonoinkaan. Tammasta ei haaveiltu siitostammaa, mutta koska voikko väri oli harvinainen, päätyi omistaja varsottamaan tammaansa kolmea kertaa, joista se ei kuitenkaan harmillisesti periyttänyt voikkoa väritystään kenellekään, mutta hyvää luonnettansa se periytti.

© HM

Jälkeläiset

sh-t. 14.07.2020 - Hiivurin Sumuhurmio - e. Sumusurmaaja - om. VRL-14333
sh-o. 21.06.2020 - Kurjen Korpikynsi - e. Kalinka - om. VRL-13283
sh-o. 06.05.2020 - Rosvokotka - e. Enteidennäkijä - om. VRL-13923
sh-o. 01.09.2019 - Hiivurin Korpivalssi - e. Pimeyden Tango - om. VRL-11290

Kilpailukalenteri

KRJ (43 sijoitusta)

26.01.2020 - kutsu - helppo A - 3/40
25.01.2020 - kutsu - helppo A - 5/40
21.01.2020 - kutsu - helppo A - 1/40
14.01.2020 - kutsu - helppo A - 3/40
29.12.2019 - kutsu - helppo A - 3/30
21.12.2019 - kutsu - helppo A - 3/40
19.12.2019 - kutsu - helppo A - 4/30
13.12.2019 - kutsu - helppo A - 1/40
12.12.2019 - kutsu - helppo A - 6/40
27.11.2019 - kutsu - helppo A - 2/23
25.11.2019 - kutsu - helppo A - 2/23
25.11.2019 - kutsu - helppo A - 1/30
24.11.2019 - kutsu - helppo A - 4/23
17.11.2019 - kutsu - helppo A - 3/30
16.11.2019 - kutsu - helppo A - 1/30
15.11.2019 - kutsu - helppo A - 1/23
11.11.2019 - kutsu - helppo A - 4/23
13.11.2019 - kutsu - helppo A - 4/30
06.11.2019 - kutsu - helppo A - 4/30
29.10.2019 - kutsu - helppo A - 5/30
28.10.2019 - kutsu - helppo A - 5/30
25.10.2019 - kutsu - helppo A - 2/30
21.10.2019 - kutsu - helppo A - 3/30
16.10.2019 - kutsu - helppo A - 5/30
13.10.2019 - kutsu - helppo A - 2/30
07.10.2019 - kutsu - helppo A - 6/40
04.10.2019 - kutsu - helppo A - 4/40
03.10.2019 - kutsu - helppo A - 2/40
29.09.2019 - kutsu - helppo A - 5/30
28.09.2019 - kutsu - helppo A - 4/30
21.09.2019 - kutsu - helppo A - 3/40
12.09.2019 - kutsu - helppo A - 2/30
28.08.2019 - kutsu - helppo A - 3/30
19.08.2019 - kutsu - helppo A - 2/30
19.08.2019 - kutsu - helppo A - 1/30
15.08.2019 - kutsu - helppo A - 5/30
11.08.2019 - kutsu - helppo A - 3/30
10.08.2019 - kutsu - helppo A - 3/30
09.08.2019 - kutsu - helppo A - 1/30
08.08.2019 - kutsu - helppo A - 4/30
05.08.2019 - kutsu - helppo A - 2/30
28.07.2019 - kutsu - helppo A - 3/40
18.07.2019 - kutsu - helppo A - 2/30

ERJ (40 sijoitusta)

28.09.2020 - Kutsu - 110cm - 2/50
24.09.2020 - Kutsu - 110cm - 1/50
23.09.2020 - Kutsu - 110cm - 2/50
22.09.2020 - Kutsu - 110cm - 1/40
16.09.2020 - Kutsu - 110cm - 5/40
09.09.2020 - Kutsu - 110cm - 4/50
03.06.2020 - kutsu - 110cm - 4/30
20.04.2020 - kutsu - 110cm - 1/30
19.04.2020 - kutsu - 110cm - 5/30
17.04.2020 - kutsu - 110cm - 1/50
14.04.2020 - kutsu - 110cm - 3/30
07.04.2020 - kutsu - 110cm - 4/30
06.04.2020 - kutsu - 110cm - 1/30
05.04.2020 - kutsu - 110cm - 5/30
03.04.2020 - kutsu - 110cm - 3/30
02.04.2020 - kutsu - 110cm - 3/30
15.12.2020 - kutsu - 110cm - 3/24
13.12.2020 - kutsu - 110cm - 4/24
17.11.2019 - kutsu - 110cm - 3/19
16.11.2019 - kutsu - 110cm - 4/19
17.11.2019 - kutsu - 110cm - 2/19
15.11.2019 - kutsu - 110cm - 1/19
09.11.2019 - kutsu - 110cm - 2/19
09.11.2019 - kutsu - 110cm - 3/19
06.11.2019 - kutsu - 110cm - 4/19
23.10.2019 - kutsu - 110cm - 7/53
22.10.2019 - kutsu - 110cm - 2/53
18.10.2019 - kutsu - 110cm - 5/53
18.10.2019 - kutsu - 110cm - 3/53
15.10.2019 - kutsu - 110cm - 4/50
12.10.2019 - kutsu - 110cm - 4/50
11.10.2019 - kutsu - 110cm - 4/50
03.10.2019 - kutsu - 110cm - 2/50
07.08.2019 - kutsu - 110cm - 4/30
01.08.2019 - kutsu - 110cm - 4/30
29.07.2019 - kutsu - 110cm - 5/40
29.07.2019 - kutsu - 110cm - 6/40
24.07.2019 - kutsu - 110cm - 5/40
12.07.2019 - kutsu - 110cm - 5/40
11.07.2019 - kutsu - 110cm - 4/40

KERJ (42 sijoitusta)

16.10.2020 - Kutsu - CIC1 - 2/63
09.10.2020 - Kutsu - CIC1 - 2/26
07.10.2020 - Kutsu - CIC1 - 3/26
07.10.2020 - Kutsu - CIC1 - 3/63
04.10.2020 - Kutsu - CIC1 - 4/26
03.10.2020 - Kutsu - CIC1 - 2/26
29.09.2020 - Kutsu - CIC1 - 4/21
28.09.2020 - Kutsu - CIC1 - 3/21
27.09.2020 - Kutsu - CIC1 - 3/40
24.09.2020 - Kutsu - CIC1 - 3/21
24.09.2020 - Kutsu - CIC1 - 2/40
17.09.2020 - Kutsu - CIC1 - 4/50
01.09.2020 - Kutsu - CIC1 - 2/28
02.07.2020 - kutsu - CIC1 - 3/47
08.06.2020 - kutsu - CIC1 - 4/40
21.05.2020 - kutsu - CIC1 - 7/50
20.05.2020 - kutsu - CIC1 - 5/50
22.04.2020 - kutsu - CIC1 - 2/29
21.04.2020 - kutsu - CIC1 - 2/29
19.04.2020 - kutsu - CIC1 - 5/29
15.04.2020 - kutsu - CIC1 - 1/29
08.04.2020 - kutsu - CIC1 - 2/29
05.04.2020 - kutsu - CIC1 - 5/29
04.03.2020 - kutsu - CIC1 - 5/30
17.02.2020 - kutsu - CIC1 - 1/30
25.01.2020 - kutsu - CIC1 - 2/21
22.01.2020 - kutsu - CIC1 - 3/21
12.01.2020 - kutsu - CIC1 - 4/21
11.01.2020 - kutsu - CIC1 - 1/21
08.12.2019 - kutsu - CIC1 - 3/30
07.12.2019 - kutsu - CIC1 - 5/30
30.10.2019 - kutsu - CIC1 - 5/50
29.10.2019 - kutsu - CIC1 - 6/50
21.10.2019 - kutsu - CIC1 - 1/50
14.10.2019 - kutsu - CIC1 - 7/50
12.10.2019 - kutsu - CIC1 - 4/50
09.10.2019 - kutsu - CIC1 - 6/50
07.09.2019 - kutsu - CIC1 - 3/29
06.08.2019 - kutsu - CIC1 - 1/26
05.08.2019 - kutsu - CIC1 - 5/26
02.08.2019 - kutsu - CIC1 - 5/26
17.07.2019 - kutsu - CIC1 - 2/30
15.07.2019 - kutsu - CIC1 - 3/30

CUP-sijoitukset

31.03.2020 - kutsu - VSR-cup - CIC1 - 4/34
30.11.2019 - kutsu - KRJ-cup - helppo A - 15/166
31.12.2019 - kutsu - VSR-cup - 110cm - 1/20

Näyttelyt

20.06.2020 - NJ - Tuom. alaera - MVA-SERT, BIS4
16.03.2020 - NJ - Tuom. Dimma - irtoSERT
30.09.2019 - VSR-rotunäyttelyt - aikuiset orit - II-palkinto
27.07.2019 - NJ - Tuom. yersinio - irtoSERT
12.01.2020 - NJ - Tuom. alaera - irtoSERT

Päiväkirja & Valmennukset


17.8.2020 - Ashley Coxin kouluvalmennus Golden Leavesin valmennusviikolla

Seuraavana kentälle ratsasti Enna Reinivuo mustan suomenhevosorinsa Kotkan kanssa. Ensimmäisten askelien perusteella tapaus oli erittäin upean ja laadukkaan näköinen ori. Olinkin jo Ennalta kuullut orin olevan hieman yliherkkä, mutta onneksi näillä kahdella oli jo rutkasti kokemusta toisistaan. Kysyin Ennalta, kuinka verryttely oli hänestä sujunut. Hän vastasi Kotkan tuntuneen hieman reippaalta ja jännittyneeltä, mutta päätteli sen johtuvan vieraasta maneesista, jossa oli suuret määrät ihmisiä katselemassa – sekä siitä pienen pienestä tuulesta, jonka meidän maneesi sai kuulostamaan tornadolta. Minusta Kotka näytti nyt rennolta, sillä oli aivan upea, pitkä käynti.

Mietin valmennuksen harjoituksiksi pohkeenväistöjä, joten ensimmäisenä pyysin Ennaa näyttämään kuinka pohkeenväistö sujuu käynnissä. Tehtävänämme toimi perinteinen keskihalkaisijalle, ja siitä väistö jommalle kummalle uralle. Annoin sen verran alkuarmoa, ettei väistöä ollut pakko tehdä uralle saakka jos matka tuntuu pitkältä. Haetaan kuitenkin näin aluksi loivaa, matkaa voittavaa väistöä. Kotkalla oli upea käynti, joten antaa käynnin näkyä!

Enna ja Kotka suoriutuivat tehtävästä mallikkaasti - käynti pysyi pitkänä, melko tasatempoisena, ja väistö oli tasaista. Hieman pyysin Ennaa rentoutumaan, välillä hän tahtoi jännittyä etenkin selästä, jolloin hän nojasi hieman eteenpäin, mutta huomautettuani Enna löysi taas oikean paikan istua rennosti. Ainakin vielä Kotkakin jatkoi harjoitusta ilman mitään show'ta, josta olin kuullut jotakin juttua.

Lähdimme jatkamaan tehtävää harjoitusravissa. Sanoin Ennalle, että jos tuntuu liian helpolta, voi väistöä jyrkentää oman maun mukaan. Oikealle väistäminen oli selkeästi ratsukolle helpompaa, ja ratsukko suoritti tasaisesti, ja päätyikin jyrkentämään oikein mallikkaasti. Ravissa ratsukolla oli himen tapana kiirehtiä, joten pyysin Ennaa istumaan satulaan tiiviimmin. Vasemmalle tehtävä näytti haastavammalta, pieniä rikkoja tempossa näkyi, mutta ratsukko suoriutui silti tehtävästä aika tasaisesti. Pyysin ratsukkoa aloittamaan loivan väistön vasemmalle käynnissä, josta sitten siirryttäisiin raviin, kun ollaan jo väistetty muutama askel. Väistö alkoi näyttää hieman tasaisemmalta. Pyysin Ennaa vielä etsimään herkempiä apuja ja nappuloita Kotkaan vaikutukseen, sillä vaikka ratsastus näytti jo eleettömältä, Kotkasta näki pienen hermostuneisuuden pohkeenväistöissä ja siirtymissä, jota emme tietenkään halunneet päästää temppuiluksi.

Hioimme vielä timanttia hetken aikaa sekä käynnissä että ravissa jyrkkyyttä vaihdellen, kunnes muutimme tehtävää. Tällä kertaa tehtävään tultiin laukassa, aloitus vasempaan kierrokseen vasemmassa laukassa. Keskihalkaisijalla ratsastettiin suoristuksen verran laukkaa, kunnes väistettiin laukan suuntaan, eli vasemmalle. Uralle päästyä pari-kolme askelta koottua vastalaukkaa, jonka jälkeen raviinsiirtymä, ja käännös oikealle täyskaartoon. Täyskaarron suoristus tehtiin tällä kertaa nenät lyhyelle sivulle päin pohkeenväistössä. Uralle päästyä taas laukannosto, ja tehtävä uudelleen. Enna ja Kotka suoriutuivat tehtävästä upeasta, Kotkalla oli aivan upea, ylämäkeen suuntautuva laukka. Siirtymät tulivat todella upeasti pisteisiin, ja näyttivät hyvin valmistelluilta. Suoritus näytti ehkä aavistuksen kiireiseltä, ja pyysin Ennaa hieman kokoamaan, sekä ajattelemaan tempoa hitaammaksi. Enna teki työtä käskettyä, ja ori kuunteli ja suoritti.

Teimme tehtävää vielä muutaman kerran, kunnes vaihdoimme pienen käyntipätkän aikana suuntaa oikeaan kierrokseen. Alun perin tämä suunta oli se helpompi, mutta tähän pisteeseen mennessä molemmat olivat alkaneet näyttämään vaivattomilta ja tasapainoisilta. Tehtävä sujui upeasti. Viimeisellä kerralla jäin vain ihastelemaan orin upeita askellajia ja ratsastuksen vaivattomuutta. Nämä kaksi tulisivat varmasti vielä löytämään itsensä jostain korkealta - vaikka tosin 165cm korkeus näytti jo aivan kultatasolta.

Siihen oli hyvä lopettaa - mallikkaaseen suoritukseen, upeasti sujuneen päivän jälkeen. Ennalle kehuin lopuksi hänen oriaan, ja sitä, kuinka hyvin he jo sopivat yhteen, ja ovat jo tosiaan löytäneet yhteisen sävelen. Kummankin motivaatio on ihailtavaa, ja heillä on edessään vielä pitkä tie.