Ilmiintyjä
KTK-III, SLA-II, KERJ-II, KRJ-II, SV-II
† 23.12.2020


© VRL-14355

Kutsumanimi: Ilpo Rekisterinumero: VH18-018-2195
Syntymäaika: 03.12.2018, 20-vuotias Kasvattaja: Piirosen Talli
Rotu: Suomenhevonen Omistaja: enna (VRL-14704)
Sukupuoli: Ori Painotus: Yleispainotus
Väri & Säkä: Kulomusta, 156cm Koulutustaso: Helppo A, 100cm, Helppo
Kouluratsastusjaoksen laatuarvostelu 30.11.2020, 6,5 + 40 + 20 + 17,5 + 11,5 = 95,5p. KRJ-II
Kenttäratsastusjaoksen laatuarvostelu 25.11.2020, 6,5 + 40 + 17 + 20 + 12,5 = 96p. KERJ-II
Suomenhevosten laatuarvostelu 20.10.2020, 12 + 20 + 18 + 22 + 9 = 81p. SLA-II
Suomenhevosten kantakirjaustilaisuus 20.12.2019, 17 + 17 + 17 + 18 = 69p. KTK-III
Suomenhevosvarsojen arviointi 20.07.2019 SV-II

Luonnekuvaus

Mentyäni Piirosille katsomaan myynnissä olevia vuotiaita orivarsoja, silmiini pisti heti Ilpo. Ori kyhjötti suuren metsätarhan perimmäisessä nurkassa kiskomassa puun juurta irti maasta. Piirosen isäntä huomasi minun tarkkailevan lauman mustaa lammasta ja totesi: "se on ihan toivoton. Kauheen kiltti se on, mutta jotenkin niin onneton, kai vähän joku jälkeenjääny tai jotai ku ei osaa yhtään olla muiden kanssa". Oli oikeastaan ihan sama, mitä hän minulle sanoi, olin jo päätökseni tehnyt. "Kukaan muu ei oo siittä ollu kiinnostunu, saat parisataa alennusta jos viet heti mennessäs", hän jatkoi samalla höhöttäen hassusti. "Se on sovittu!" sanoin napakasti ja ojensin käteni hölmistyneelle miehelle, joka löi hetken mietinnän jälkeen kättä päälle. En tiedä mikä siinä hölmön näköisessä orissa viehätti, mutta jotenkin aavistin heti, että meillä synkkaisi todella hyvin!

Ilpon kanssa asiat eivät aina suju niinkuin on suunniteltu ja ori osaa epäsosiaalisuudellaan ja kömpelyydellään aiheuttaa päänvaivaa. Toisinaan se luulee, että kädestä puraisu on sopiva tapa tervehtiä ja ihmettelee korvat hörössä, miksi ihminen alkoikin kirota eikä taputtaa kaulalle. Sitten sitä alkaa hävettää oma käytöksensä ja se painaa päänsä alas ja tuuppii turvalla ihmistä jalkoihin anteeksipyytelevästi. Ei sille kovin kauaa voi vihainen olla, kun ei se mitään ilkeyttään tee. Ilpo ei omaa tilannetajua myöskään muiden hevosten kanssa. Laumassa ollessaan se usein tyytyy touhuamaan omiaan kauas muista, kun ei ymmärrä laumajärjestyksestä tai leikkimielisestä painista yhtään mitään. Leikin alkaessa ori lähinnä juoksee kauhuissaan pakoon, ihan kuin joku lohikäärme olisi juuri hyökännyt sen kimppuun. Ihmisten kanssa Ilpo viihtyy parhaiten, varsinkin jos kaksijalkaista ei haittaa taluttaessa vahingossa varpaille astuva hajamielinen hevonen, joka keskittyy enemmänkin tutkailemaan taivaan lintuja kuin eteenpäin kävelemiseen.
Harjatessa se saattaa joskus kuopia etusillaan lattiaa jos aika käy pitkäksi, mutta lopettaa heti komentaessa. Ilpo tykkää nypeltää riimunnarua suussaan ja karsinassa hoitaessa se levittelee harjat harjapakista pitkin karsinaa ja kengittäessä se yrittää kovasti ylettyä tutkimaan kengittäjän työkalupakkia. Me laskemme nuo orin uteliaisuudeksi, eikä kukaan oikein viitsi menettää malttiaan reppanan orin kanssa. Ilpo tykkää kaikista ihmisistä, jopa eläinlääkärin seura on miellyttävää ja kaikenlaiset toimenpiteet (lue: jopa hampaiden raspaaminenkin) on hauskaa tekemistä.

Ratsuna Ilpo on todella innokas oppimaan uutta ja se pysyy motivoituneena koko ratsastuksen ajan, oli kyse sitten käyntityöskentelystä tai maastoesteistä. Reipas, isoliikkeinen ori onkin monipuolinen ratsu, jota on myös suhteellisen helppo ratsastaa. Se reagoi apuihin nopeasti, mutta ei myöskään suutu, jos avut ovat ronskimmat tai epäselvät. Osaamattoman ratsastajan kanssa se ei näytä mitenkään erityisen upealta ratsulta, sillä vaatii kuitenkin ratsastajaltaan osaamista tuodakseen parhaat puolensa esiin. Kouluratsastuksessa se osaa temppuja helppo A-tasolle saakka ja usein saa radoilla erityismainintaa hyvästä ryhdistä ja kevyestä etupäästä. Notkea, hyvän tasapainon omaava Ilpo on parhaimmillaan esteradoilla. Se kääntyy näppärästi tiukatkin mutkat uusinnoissa, eikä huonotkaan lähestymiset saa sitä kieltämään. Se innostuu herkästi ja joskus jopa kavaletit saavat sen sekoamaan onnesta. Taitavan ratsastajan kanssa ori pysyy kuitenkin hallinnassa, vaikka menohaluja olisi enemmänkin. Rohkea, utelias Ilpo ei jännitä uusia paikkoja, outoja esteitä tai isoja rekkojakaan, joten se on oikeastaan sellainen jokapaikanhöylä ja sen kanssa voi huoletta harrastaa juuri miten itse haluaa.

Sukutaulu

i. Ilmiantaja
sh, klm, 155cm
evm
ii. Alittaja
sh, m, 150cm
evm
iii. Valmartti
sh, trn, 151cm
evm
iie. Tuulistaja
sh, m, 150cm
evm
ie. Uhkarohkea
sh, mrn, 154cm
evm
iei. Tahtotaistelu
sh, trt, 157cm
evm
iee. Tosi Onnistuja
sh, mrn, 155cm
evm
e. Maihinnousija
sh, trn, 153cm
evm
ei. Yrmyri
sh, rn, 156cm
evm
eii. Suuri Hurmuri
sh, tprt, 149cm
evm
eie. Yllätyksellinen
sh, rn, 158cm
evm
ee. Silmiinpistävä
sh, trt, 152cm
evm
eei. Lammen Voimistelija
sh, vrt, 154cm
evm
eee. Toukosen Elli
sh, trt, 157cm
evm

i. Ilmiantaja oli Uhkarohkean ensimmäinen varsa. Kiltti ja ihmisystävällinen ori on monipuolinen jokapaikanhöylä, jolla kisataan koulua, esteitä ja kenttää. Metrin ratoja hyppäävä Ilmiantaja periyttää lempeää luonnetta, nopeaa ja ketterää hyppytekniikkaa sekä isoa, lennokasta ravia. Kasvattajalleen jäänyt kulomusta suomenhevosori on niin miellyttävä ja helppo, että sitä voi käsitellä oikeastaan kuka vain. Omistajansa lapsetkin ratsastelevat sillä satunnaisesti orin vapaapäivinä ja toisinaan sitä käytetään myös terapiaratsunakin. Kirjaimellisesti joka käyttöön sopiva ori on myös opetettu ajolle ja toimii siinäkin oikein mainiosti.

ii. Alittaja oli ravisukuinen ori, joka ei itse kuitenkaan raviuraa päässyt kokeilemaankaan varsana murtuneen jalan takia. Kasvattaja päätti kaupata pilkkahinnalla mustan orin eteenpäin ratsuihmiselle, joka ajatteli Alittajasta vielä tulevan jotain. Ja oikeassa uusi omistaja olikin. Jalka luutui hyvin ja kuntoutus aloitettiin todella varovaisesti. Esteuraa Alittajan omistaja ei uskaltanut yrittääkään, mutta pikkuhiljaa ratsukoulutuksen edetessä Alittajasta kuoriutui erittäin laadukas kouluratsu. Se kilpaili parhaimmillaan vaativa B-tasolla asti, kunnes 15-vuotiaana sen varsana saatu jalkavamma alkoi vaivata. Mitään varsinaista vikaa ei jalasta löytynyt, mutta se turvotteli liikutuksen jälkeen ja toisinaan oli epäpuhdas, jopa ontui. Omistaja päätti Alittajan koulu-uran olevan ohitse ja ori siirtyi varhaisille eläkepäivilleen 16-vuotiaana astumaan tammoja ja välillä sillä käytiin ajelemassa rentoja maastolenkkejä koppakärryillä.

ie. Tumma ja tulinen Uhkarohkea oli hieno, ratsukuinen tamma, jolla oli upeat liikkeet ja mielettömästi ponnua. Se kilpaili esteillä aina 120cm luokissa asti, kouluratsastuksessa startattiin pääasiassa helppo A-luokkia, mutta pääsi se muutamia kertoja näyttämään osaamistaan vaativa B-tasollakin. Maasta käsiteltäessä kiukkuinen tamma, joka yritti purra ja potkia kaikkia, päätettiin astuttaa kisauran jälkeen ihan vain ratsastettavuutensa ja osaamisensa takia ja toivottiin parasta, että varsa perisi isältään lempeämpää luonnetta. Ensimmäisellä kerralla kävikin tuuri ja Uhkarohkea synnytti maailman kilteimmän pikkuorin. Toisella ja kolmannella kerralla taas varsoista syntyi yhtä kiukkuisia kuin emästään, joten omistaja päätti unohtaa siitostamman uran ja jätti Uhkarohkean eläkkeelle. Uhkarohkea ei kuitenkaan kovin montaa vuotta eläkettä ehtinyt viettää, kun se sai pahan ruokatorven tukoksen, eikä eläinlääkäri ehtinyt ajoissa paikalle.e. Maihinnousija on sopusuhtainen sekoitus isäänsä ja emäänsä. Hieman kiukkuinen, mutta kuitenkin tottelevainen. Kapasiteetikas, mutta ei kuitenkaan huippusuorittaja. Este- ja koulukisoja kiertänyt tamma oli valitettavien sattumien vuoksi kodinvaihtaja läpi elämänsä. Yksikään myynti ei johtunut tammasta itsestään, mutta surkeiden sattumien vuoksi se kuitenkin myytiin kerta toisensa jälkeen. Onneksi Maihinnousija oli helpompi tapaus kuin isänsä ja sopeutui uusiin ihmisiin ja paikkoihin suhteellisen hyvin. Se toimi kisoissa hyvin myös kokemattomillakin ratsastajilla ja oli melkoinen opetusmestari. Se opetti monia kisaamisen alkuun ja pääsi näyttämään osaamistaan myös aluetasolla. 17-vuotiaana Maihinnousija loukkasi itsensä ja sai vakavan hankosidevamman vasempaan etujalkaansa. Tämän jälkeen vain maastoratsuna toiminut tamma otettiin siitoskäyttöön ja se tekikin kolme oikein hienoa varsaa.

ei. Yrmyri oli temperamenttinen ori, jota ei ihan kuka tahansa edes uskaltanut lähestyä. Sillä oli muutama suosikki-ihminen, joiden kanssa se käyttäytyi kuin unelma, mutta uudet tuttavuudet se ajoi pois silmistään korvat luimussa hampaat irvessä. Se ei sietänyt lähelleen yhtään muita hevosiakaan ja raivosi jo pelkästään jonkun taluttaessa toista oria tai ruunaa tarhan ohitse. Tallissa se asui perimmäisessä nurkassa vankasti rakennetussa karsinassa, josta ei muita hevosia näkynyt. Lopulta sille rakennettiin oma metsätarha tontin perälle, jossa se sai olla omissa oloissaan. 2-vuotiaasta asti se oli samalla omistajalla, joka rakasti Yrmyriä aivan ylitse muiden. Kukaan ei ymmärtänyt heidän välistä suhdetta, sillä muuten niin kipakka ori oli kuin sulaa vahaa omistajansa seurassa. Ratsuna Yrmyri teki merkittävän uran esteradoilla. 120cm luokkia hyppännyt ori voitti monia isoja kilpailuja ja useita suomenhevosmestaruuksiakin. Se keskitti kaiken raivonsa ja kiukkunsa hyppäämiseen ja loisti radoilla kerta toisensa jälkeen. Moni sitä yritti ostaakin, mutta Yrmyrin omistaja ei halunnut rakkaasta kultakimpaleestaan luopua ja Yrmyri itsekin hoiti kiitettävän hyvin ostajaehdokkaat pois tontilta. Ruunikko ori vietti hienon pitkän elämän ja kuoli vasta 30-vuotiaana kunnon yhtäkkiä heikennyttyä sen verran, että omistaja teki raskaan lopetuspäätöksen. Yrmyri haudattiin omistajansa makuuhuoneen ikkunan alle.

ee. Silmiinpistävä ei ollut kisaratsu, eikä ulkoisestikaan kovin erityinen. Se oli vuosia tuntiratsuna, joka toimi loistavasti alkeisratsastajilla, mutta myös osaavampienkin tunneilla. Ratsastuskoulukisoja enempää sillä ei koskaan startattu, mutta se osasi hyvin helppo A:n tehtävät ja hyppäsi sujuvasti 90cm:iä. Ratsastuskoulussa se oli monen suosikki ja yleensä tuntilaiset tappelivat, kuka saisi ratsastaa sillä. Silmiinpistävä ostettiin yksityiseksi yhden ratsastuskouluoppilaan toimesta tamman ollessa 17-vuotias. Se jäi samaan ratsastuskouluun, missä oli vuosia jo asunut ja sitä käytettiin yhä satunnaisesti tuntikäytössä hätätapauksissa. Pääasiassa se kuitenkin oli 40-vuotiaan tätiratsuna, säännöllisessä, mutta rennossa liikutuksessa. Silmiinpistävän ollessa 20-vuotias sen omistaja halusi koittaa, tiineytyisikö se vielä. Tamma tiinehtyi ensiyrittämästä ja synnytti kauniin tummanruunikon tamman. 26-vuotiaana Silmiinpistävä nukkui pois omalla kesälaitumellaan, terveenä silkkaan vanhuuteen.

Jälkeläiset

sh-o. 01.09.2020 - Ikitarttuja - e. Lukutaidoton - om. VRL-13923
sh-t. 19.01.2020 - Ikirikkuri - e. Rytminrikkoja - om. VRL-14704

Kilpailukalenteri

KRJ (41 sijoitusta)

14.09.2020 - Kutsu - Helppo A - 6/40
12.09.2020 - Kutsu - Helppo A - 1/40
08.09.2020 - Kutsu - Helppo A - 5/40
06.09.2020 - Kutsu - Helppo A - 3/40
01.09.2020 - Kutsu - Helppo A - 2/40
04.08.2020 - Kutsu - Helppo A - 4/30
16.06.2020 - kutsu - Helppo A - 2/48
03.06.2020 - kutsu - Helppo A - 5/50
20.05.2020 - kutsu - Helppo A - 1/30
19.05.2020 - kutsu - Helppo A - 3/30
15.05.2020 - kutsu - Helppo A - 4/30
04.05.2020 - kutsu - Helppo A - 3/30
27.04.2020 - kutsu - Helppo A - 1/30
24.04.2020 - kutsu - Helppo A - 4/50
18.04.2020 - kutsu - Helppo A - 4/50
15.04.2020 - kutsu - Helppo A - 4/30
14.04.2020 - kutsu - Helppo A - 1/50
13.04.2020 - kutsu - Helppo A - 1/30
13.04.2020 - kutsu - Helppo A - 2/50
11.04.2020 - kutsu - Helppo A - 1/30
03.04.2020 - kutsu - Helppo A - 3/30
02.04.2020 - kutsu - Helppo A - 7/50
29.11.2019 - kutsu - Helppo A - 3/17
26.11.2019 - kutsu - Helppo A - 3/17
20.11.2019 - kutsu - Helppo A - 2/17
13.11.2019 - kutsu - Helppo A - 1/17
12.11.2019 - kutsu - Helppo A - 3/17
08.11.2019 - kutsu - Helppo A - 3/30
30.05.2019 - kutsu - Helppo B - 4/30
30.05.2019 - kutsu - Helppo B - 5/30
28.05.2019 - kutsu - Helppo B - 5/30
26.05.2019 - kutsu - Helppo B - 5/30
25.05.2019 - kutsu - Helppo B - 3/30
22.05.2019 - kutsu - Helppo B - 1/30
15.05.2019 - kutsu - Helppo B - 1/30
13.05.2019 - kutsu - Helppo B - 4/30
11.05.2019 - kutsu - Helppo B - 2/30
10.05.2019 - kutsu - Helppo B - 4/30
09.05.2019 - kutsu - Helppo B - 3/30
09.05.2019 - kutsu - Helppo B - 2/30
04.05.2019 - kutsu - Helppo B - 3/30

ERJ (41 sijoitusta)

10.09.2020 - Kutsu - 100cm - 1/40
09.09.2020 - Kutsu - 100cm - 6/40
02.09.2020 - Kutsu - 100cm - 5/40
29.08.2020 - Kutsu - 100cm - 2/40
29.08.2020 - Kutsu - 100cm - 2/34
24.08.2020 - Kutsu - 100cm - 4/40
23.08.2020 - Kutsu - 100cm - 1/34
15.08.2020 - Kutsu - 100cm - 1/40
14.08.2020 - Kutsu - 100cm - 1/37
12.08.2020 - Kutsu - 100cm - 6/37
12.08.2020 - Kutsu - 100cm - 6/40
11.08.2020 - Kutsu - 100cm - 3/34
09.08.2020 - Kutsu - 100cm - 2/40
02.08.2020 - Kutsu - 100cm - 2/34
03.07.2020 - Kutsu - 100cm - 3/50
27.06.2020 - kutsu - 100cm - 7/88
16.06.2020 - kutsu - 100cm - 4/50
12.06.2020 - kutsu - 100cm - 5/50
09.06.2020 - kutsu - 100cm - 5/88
03.06.2020 - kutsu - 100cm - 1/50
26.05.2020 - kutsu - 100cm - 2/40
20.05.2020 - kutsu - 100cm - 2/40
03.05.2020 - kutsu - 100cm - 3/40
20.04.2020 - kutsu - 100cm - 3/30
13.04.2020 - kutsu - 100cm - 6/50
08.04.2020 - kutsu - 100cm - 3/30
08.04.2020 - kutsu - 100cm - 2/30
05.04.2020 - kutsu - 100cm - 4/30
02.04.2020 - kutsu - 100cm - 4/30
01.04.2020 - kutsu - 100cm - 3/30
27.12.2019 - kutsu - helppo A - 1/40
24.12.2019 - kutsu - helppo A - 1/40
22.12.2019 - kutsu - helppo A - 5/40
28.10.2019 - kutsu - 100cm - 1/30
02.10.2019 - kutsu - 100cm - 5/30
01.10.2019 - kutsu - 100cm - 3/30
11.07.2019 - kutsu - 100cm - 3/40
03.07.2019 - kutsu - 100cm - 1/40
26.04.2019 - kutsu - 90cm - 2/40
25.04.2019 - kutsu - 90cm - 5/40
17.04.2019 - kutsu - 90cm - 6/40

KERJ (40 sijoitusta)

10.11.2020 - Kutsu - Helppo - 4/21
09.11.2020 - Kutsu - Helppo - 4/21
02.11.2020 - Kutsu - Helppo - 3/21
01.11.2020 - Kutsu - Helppo - 2/21
24.10.2020 - Kutsu - Helppo - 7/53
21.10.2020 - Kutsu - Helppo - 1/53
10.10.2020 - Kutsu - Helppo - 4/28
04.10.2020 - Kutsu - Helppo - 5/28
02.10.2020 - Kutsu - Helppo - 3/53
30.09.2020 - Kutsu - Helppo - 4/50
29.09.2020 - Kutsu - Helppo - 3/50
29.09.2020 - Kutsu - Helppo - 4/24
27.09.2020 - Kutsu - Helppo - 1/24
24.09.2020 - Kutsu - Helppo - 1/24
21.09.2020 - Kutsu - Helppo - 3/24
18.09.2020 - Kutsu - Helppo - 1/50
15.09.2020 - Kutsu - Helppo - 7/50
14.09.2020 - Kutsu - Helppo - 5/50
14.09.2020 - Kutsu - Helppo - 6/50
11.09.2020 - Kutsu - Helppo - 6/50
09.09.2020 - Kutsu - Helppo - 1/38
03.09.2020 - Kutsu - Helppo - 6/50
03.09.2020 - Kutsu - Helppo - 5/38
20.08.2020 - Kutsu - Helppo - 6/48
11.07.2020 - Kutsu - Helppo - 5/50
08.07.2020 - kutsu - Helppo - 2/50
06.07.2020 - Kutsu - Helppo - 7/50
05.07.2020 - kutsu - Helppo - 2/50
02.07.2020 - kutsu - Helppo - 1/50
28.04.2020 - kutsu - Helppo - 7/50
20.03.2020 - kutsu - Helppo - 6/59
11.03.2020 - kutsu - Helppo - 1/30
10.03.2020 - kutsu - Helppo - 4/59
08.03.2020 - kutsu - Helppo - 2/30
05.03.2020 - kutsu - Helppo - 3/59
07.05.2019 - kutsu - Helppo - 4/30
28.04.2019 - kutsu - Helppo - 5/32
16.04.2019 - kutsu - Helppo - 4/32
13.04.2019 - kutsu - Helppo - 1/32
11.04.2019 - kutsu - Helppo - 1/32

CUP-sijoitukset

30.06.2020 - kutsu - ERJ-cup - 100cm - 3/54
31.05.2020 - kutsu - VSR-cup - Helppo A - 2/68
31.12.2019 - kutsu - VSR-cup - 100cm - 5/28
30.06.2019 - kutsu - ERJ-cup - 90cm - 8/128

Näyttelyt

02.05.2020 - NJ - Tuom. - irtoSERT
11.11.2019 - NJ - Tuom. - irtoSERT

Päiväkirja & Valmennukset

00.00.0000 - kirjoittanut


23.5.2020 - Kouluvalmennus Ratsastuskeskus Eevassa - kirjoittanut omistaja

Lähdettiin varhain aamulla ajamaan kohti RK Eevaa. Matka oli melko pitkä yhden päivän reissulle, mutta olin kuullut paljon hyvää Eevasta valmentajana, joten olihan se pakko tarttua tilaisuuteen päästä hänen valvovan silmänsä alle. Ajomatka sujui hyvin ja perille päästiin aikataulun mukaisesti.

Alkuverryttely aloitettiin tekemällä käynnissä isoja ympyröitä ja loivia kiemuroita. Ilpo oli todella rennon oloinen, eikä välittänyt pätkääkään vieraasta paikasta, ihmisistä tai hevosistakaan. Sain keskittyä täysillä vain itse ratsastamiseen orin kanssa. Pikkuhiljaa verryttelyyn otettiin mukaan ravia, samat tehtävät pysyivät. Ilpo tuntui ravissa hieman jäykältä vasemmassa kierroksessa, joten pyrin huolellisella taivuttamisella saada sitä joustamaan. Pitkä ajomatka oli varmasti vaikuttanut asiaan, mutta onneksi lämmittelyn edetessä orin kaula ja kyljet vertyivät.

Nyt kun olimme kaikki saaneet hevosemme lämmiteltyä, oli aika siirtyä ensimmäiseen tehtävään. Eeva ohjeisti meidät kaikki ympyröille. Aloitimme käynnistä. Tarkoituksena oli pidentää ja lyhentää hevosen askelta vuorotellen. Alkuun innokasta ratsuani oli hieman vaikea saada lyhentämään, mutta pikkuhiljaa sain orin hyvin tuntumalle ja se teki mitä pyydettiin. Eeva heitti kommentteja ratsastajille, jotka hiki hatussa väänsivät käynnissä tehtävää. Taas sen sai tuntea, että myös käyntityöskentely on erityisen tärkeää! Ravissa tämä tehtävä sujui hienosti ja Ilposta alkoi löytyä hyvää ryhtiä ja se kulki oikein rytmikkäästi. Askelten pidennykset ja lyhennykset olivat ravissa helppo homma ja saimmekin nopeasti siirtyä tekemään samaa vielä laukassa. Laukassa taas oli enemmän hienosäädettävää, sillä Eeva halusi nähdä koko ajan vain yhä lyhyempää ja vuorostaan yhä pidempää askelta. "Enemmän, enemmän, enemmän!" kuului ääni kentän laidalta. Ilpo oli onneksi tuttuun tapaan täysillä tehtävässä mukana ja viimeisimmät ympyrät olivat oikein hienoja.

Lopuksi säädimme askeleen pituuksia pituushalkaisijalla ja pitkillä sivuilla. Alkuun ratsuni innostui askeleen pidennyksistä suoralla uralla niin kovasti, että Eeva pyysi jo vähän himmaamaan ja ottamaan kiinni. Valmentaja neuvoi myös pituushalkaisijalla, miten saisin Ilpon pidettyä mahdollisimman suorana samalla, kun askeleen pituus vaihtelee. Tehtävä olikin yllättävän haastava sekä minulle että ratsulleni, mutta lopulta pääsimme oikein hyvään yhteiseen säveleen. Nyt Ilpo näytti taas parhaalta mahdolliselta itseltään ja saikin kehuja Eevalta. Ori kulki täydellisessä tasapainossa ja kuunteli apujani kellontarkasti. Kun Eeva oli tyytyväinen suorituksiimme, hän päästi meidät loppuverryttelemään kevyessä ravissa. Itse annoin Ilpon kulkea rennosti eteenalas venyttäen kunnolla kaulaansa.